Podeli
TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA RS

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorkom Velike Britanije Šan Makleod, a tokom razgovora saglasili su se da bi razmena poseta na nivou predsednika parlamenata predstavljala snažan podsticaj jačanju parlamentarne saradnje.

Dačić i Makleod su se saglasili da bi takve posete koristile i unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa i dogovorili se da se realizaciji bilateralnih poseta pristupi odmah nakon stabilizacije zdravstvenih prilika.

Izrazili su zadovoljstvo saradnjom između parlamentarnih grupa prijateljstva i izrazili očekivanje da će ona i u novom sazivu Narodne skupštine biti nastavljena.

Razgovarano je i o nastavku saradnje kroz projekte koje finansira Vestministerska fondacija, a koji bi mogli doprineti efikasnijem radu Narodne skupštine.

Ambasadorka Makleod čestitala je stupanje na novu dužnost predsedniku parlamenta i poželela mu uspeh u obavljanju te odgovorne funkcije.

Dačić se zahvalio na čestitkama i predstavtio prioritete rada Narodne skupštine, a upoznao je sagovornicu sa aktivnostima Skupštine i načinom funkcionisanja u otežanim uslovima izazvanim koronavirusom.

Istakao je spremnost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada i zahvalio se na pomoći koji je Velika Britanija u prethodnom periodu pružila Skupštini.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar