Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je i SNS spremna da "ne prizna" izbore i da se "bije po ulici".

„Više nikad nijedni izbori – niko ih neće priznati. Sutra mi nećemo da iz priznamo, ići ćemo da se bijemo po ulici. Ako nas neko takne reći ćemo to nije demokratija“, rekao je Šapić tokom gostovanja na televiziji Hepi.

Njegova izjava očigledno znači da će vladajuća stranka organizovati proteste na ulicama ukoliko izgubi vlast u glavnom gradu, ocenio je jedan korisnik Tvitera.

„Tu nema kraja, ulazimo u anarhiju. Ulazimo u jedno bezvlašće koje apsolutno vodi u građanski rat. Tada sam o tome govorio i to mislim da je bilo najvažnije“, zaključio je Aleksandar Šapić.

PROČITAJTE JOŠ:

Beogradski izbori 2023. godine doneli su rezultate s kojima vlast nije mogla biti zadovoljna. S obzirom na to da SNS i SPS nisu imali neophodan broj odbornika za formiranje većine, oslonac su pokušali da pornađu u izbornoj listi „Mi-glas iz naroda“, Branimira Nestorovića. Međutim, nakon neuspelog održavanja konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, sve je izvesnije da će građani prestonice Srbije ponovo izlaziti na birališta.

Branimir Nestorović, Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, po okonačanju izbora, 17. decembra, najveća pažnja bila je usmerena ka Beogradu usled velikog broja nepravilnosti koje su uticale na rezultat glasanja. Opozicija, strani i domaći posmatrači, međunarodne institucije, kao i deo civilnog društva, isticali su da izbori u najvećem gradu u Srbiji ne održavaju izbornu volju Beograđana, s obzirom na to da je veliki broj ljudi bio sa fiktivnim mesto prebavilišta, te da su mnogi od njih organizovano dovoženi na glasanje iz ostatka Srbije, Republike Srpske i Hrvatske da bi glasali na lokalnim izborima.

Presudan uticaj, čini se, imala je Rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji u kojoj se izražava velika sumnja u legitimitet pobede SNS u glavnom gradu Srbije i zbog toga su 2024. godine na pomolu novi izbori u Beogradu.

BONUS VIDEO Kako je kvorum poslužio vlasti kao izgovor za odlaganje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare