Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je tokom prethodne večeri o francusko-nemačkom sporazumu na čijoj implementaciji je Srbija spremna, kako je rekao, da radi. Pored priče o ovoj temi, posebnu pažnju gledaoca privukle su cipele koje je nosio na konferenciji. Naime, cipele istog izgleda i boje, praktično identične, koštaju više od 1.800 evra. Kako ih je "najsiromašniji" predsednik na svetu nabavio - pitanje na koje precizan odgovor imaju samo zaposleni u Predsedništvu i sam Vučić.

Presednik Srbije poznat je, prema sopstvenim tvrdnjama, kao strastveni ljubitelj mode iz fundusa, pa stoga nije retkost videti ga u džemperima od po nekoliko stotina evra, skupocenim sakoima i cipelama.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, Vučić se pojavio u cipelama koje su korisnici društvenih mreža odmah pronašli u jednom onlajn šopu, a cena je prava sitnica – svega 1.860 evra.

Foto: Printscreen

Da li je zaista predsednik pazario ove skupocene cipele ili su i one deo fundusa u kom se nalaze „jeftini“ komadi garderobe i jeftina obuća, zna samo Vučić.

Činjenica je, međutim, da ovo nije prvi put da se lider naprednjaka pojavljuje u atraktivnim komadima garderobe.

Njegove omiljene „Zegna“ patike koštaju tričavih 60.000 dinara, dok su sakoi višestruko skuplji. Na jednom javnom nastupu nedavno je nosio jaknu identičnu onoj marke “Loro Piana” koja se ne može kupiti ispod 2.500 dolara.

“Lagali su da mi džemper košta 400 evra, a košta 55. Meni sakoe daju iz fundusa, ili mi sašiju, pošto sam gabaritan. Ne koštaju koliko kažu, nego mnogo manje”, rekao je svojevremeno Vučić o skupim odelima koja nosi.

Šta je rekao Vučić o Kosovu

Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije da je francusko-nemački plan „nije više samo plan tih zemalja, već mnogo više“. On je istakao da je taj plan postao novi pregovarački okvir, iako to još uvek nije saopšteno.

„Plašim se da niko nije hteo da govori o okolnostima i onim sa čim se Srbija suočava. Uvek je lako da pronađete bezbroj zamerki, a u ovom papiru nije lako pronaći bilo šta sa čime bismo bili oduševljeni, naprotiv“, rekao je Vučić.

Pročitajte još...

„Oni su došli da nam predoče svoj plan i onim što su oni stavili na ovaj papir, bez ikakve krivice Srbije. Ništa nismo uradili nikome. Oni su došli i pokazali plan, a zatim su 13. decembra sve zemlje članice prihvatile taj plan i pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost“, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da su promenjene geopolitičke okolnosti i da je „velika nervoza“.

„Evropa je zapravo u ratu, šta god oni govorili. Nema tolerisanja bilo kakvih iskakanja u političkom smislu“, rekao je predsednik Srbije.

Šta Vučić tvrdi, šta su posledice

„Došla je ‘petroka’, predstavnici EU, Nemačke, Francuske, Italije i SAD i na tom sastanku druga rečenica koja mi je saopštena je ‘morate da prihvatite ovaj plan, a ako ga ne prihvatite, jer mi smatramo da on mora biti prihvaćen suočićemo se sa prekidom procesa evropskih integracija, povlačenjem investicija, sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koja će naneti veliku štetu Srbiji’“, rekao je Vučić.

Opširnije pročitajte u posebnoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare