Foto:MILOS MISKOV / Sipa Press / Profimedia

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je da se, uvidom u iskaz Milana Radoičića, može videti da tužilac uopšte nije ni tražio pritvor po onim tačkama Zakona o krivičnom postupku koje bi sigurno dovele do takve odluke suda.

Svedočili smo još jednoj farsi i bizarnosti srpskog pravosuđa, jer su brojni mediji objavili da je ukinut pritvor Milanu Radoičiću, okrivljenom za nedozvoljeni proizvodnju, držanje, nošenje i promet naoružanja i eksplozivnih sredstava, kao i za teško delo protiv opšte sigurnosti – iako mu pritvor nije ni bio određen, navela je Tepić.

Marinika Tepić Foto: N1

Tužilac nije tražio pritvor za Radoičića ni po tački koja se odnosi na opasnost od ponavljanja dela, budući da su opisana krivična dela izuzetno ozbiljna, niti po drugoj tački istog člana koja se odnosi na uznemirenje javnosti i koja se u ovakvim i sličnim situacijama obavezno predlaže, napomenila je ona.

U oba slučaja, dodala je Tepić, sud ne bi imao kud i morao bi da odredi pritvor, ali tužilac je izabrao samo tačku koja se odnosi na opasnosti od bekstva i koja je u ovom slučaju smešna.

PROČITAJTE JOŠ

Tepić je u pisanoj izjavi konstatovala da situaciju čine još gorom komentari kojima se optužuje Aleksandar Vučić kako on stoji iza ovakvih direktiva da bi se oprao pred međunarodnom zajednicom ili tobož zato što svoje prijatelje ne pušta niz vodu.

Ovde se kao glavno pitanje nameće da li bi zapravo Radoičić pustio Vučića niz vodu i da li bi prava istraga pokazala da sada Radoičić kontroliše Vučića, a ne obrnuto, dodala je ona.

BONUS VIDEO Milan Radoičić pušten iz pritvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar