Foto:Screenshot; Draško Marković

Draško Marković, funkcioner SNS i izvršni direktor ljudskih resursa u Telekomu Srbije, danas je oteo mikrofon Mariniki Tepić, dok je na konferenciji za novinare ispred sedišta te kompanije govorila o malverzacijama u Telekomu. Marković je i pre 21 godinu, tada kao poslanik SRS, bio inicijator incidenta u Skupštini, ali tada u potpuno drugačijoj ulozi - on je polivao vodom tadašnjeg predsedavajućeg Radomira Božovića, “isprovociran” jer je Šešelju i ostalim radikalima isključivao mikrofon.

Iako je nekada bio jedan od najistaknutijih članova Srpske radikalne stranke, Duško Marković je u poslednjih dvadesetak godina gotovo pao u zaborav, bar u političkim krugovima. Iz SRS-a prešao je u SNS i smestio se u fotelju državne kompanije Telekom Srbija, gde obavlja funkciju izvršnog direktora za ljudske resurse i člana Izvršnog odbora.

Tako je bilo sve do danas, kada je onemogućio održavanje konferencije za novinare Marinike Tepić, koja je govorila o malverzacijama u Telekomu. Marković joj je oteo mikrofon, upućivao uvrede i poručio prisutnima da se udalje.

On je i 1. juna 1994. godine bio akter velikog incidenta u Veću građana Savezne skupštine, koji je okončan posle nekoliko sati. Naime, u trenutku dok je bio za govornicom, on je polio vodom predsedavajućeg Radomira Božovića i to dok je upozoravao poslanike da se ponašaju u skladu sa Poslovnikom i da se uvrede neće tolerisati.

Nakon toga izrečene su mu disciplinske mreže, a Vojislav Šešelj i ostali poslanici SRS okružili su ga u nameri da spreče obezbeđenje da ga izbaci iz sale. Među radikalima i članovima obezbeđenja bilo je guranja, psovanja…

I dok su ostali poslanici čekali da se okonča incident, Šešelj je došao do stola predsedavajućeg i počupao uređaj i kablove koji su povezani sa mikrofonom.

Nakon što je okončan taj incident, Draško Marković izjavio je da je Božović zloupotrebljavao funkciju predsedavajućeg.

„To što je on danas isključivao struju poslanicima SRS… Ja sam bio sam isprovociran, to sam učinio u afektu. Nisam ni pomišljao na to“, rekao je Marković.

Osim funkcija u Telekomu, on je i član Skupštine FK Crvena zvezda, član UO SD Crvena zvezda, a kako je objavila Marinika Tepić, Marković je i član GO Srpske napredne stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare