Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider "Ekološkog ustanka" reagovao je na niz načionalističkih ispada Aleksandra Vulina, nazivajući ga "bivšim miljenikom Mire Marković" i osobom koja nas "bolesnim" nastupima gura u "krvave devedesete". On se obratio i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, ocenjujući da je opasno imati "huškača" za ministra.

„Poruka upućena Vučiću odnosi se takođe i na predsednika Hrvatske Milanovića, predsednika Federacije BIH Bakira Izetbegovića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Aljbina Kurtija i sve Balkanske političke Kurte i Murte čija se vladavina zasniva potpirivanju mržnje i svakodnevnom ubrizgavanju ogromnih doza otrova putem medija koje kontrolišu. Zalagati se za pomirenje na Balkanu a imati huškača Vulina za ministra je licemerno, glupo i pre svega opasno Vučiću, i ti to vrlo dobro znaš. Zato te pozivam da hitno sklanjaš svog ušatog mrzitelja iz naših života“, naveo je Ćuta u izjavi za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 osudila je danas javne istupe ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u kojima kontinuirano naziva Albance „Šiptarima“, što je ocenjeno kao govor mržnje „koji vređa dostojanstvo albanske nacionalne manjine i albanskog naroda u celini“.

***

BONUS VIDEO: Protest u Valjevu – Izjava Aleksandra Jovanovića Ćute

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare