Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi na listi koalicije “Moramo”, ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da dok pola nacije razmišlja kako da preživi povlašćene lopurde nastavljaju sa kasapljenjem naših reka i šuma.

„Da li smo zaista spremni da vodu koju pijemo, da vazduh koji dišemo, da jedinu zemlju koju imamo branimo do kraja ili ćemo je ko poslednje pi**e ostaviti na cedilu“

Ćuta navoda da se levak vrtloga u kom živimo nalazi na njegovom vrhu.

“Vrtlog ludila MORAMO zaustaviti, njegov levak nije na dnu već na vrhu! Srbija je na đavoljoj klackalici koju nam predstavljaju dečijim igralištem”, ističe on i dodaje da dok pola nacije razmišlja kako da preživi, povlašćeni eksploatišu prirodna dobra.

“Dok pola nacije razmišlja kako da preživi, povlašćene lopurde nastavljaju sa kaspljenjem naših reka i šuma ostavljajući na milost i nemilost stranim kompanijama naše prirodne resurse i bogatstva.

PROČITAJTE JOŠ

Naša je dužnost da to sprečimo kako znamo i umemo”, podvlači Jovanović.

Još jednom je podsetio građane da ostvare svoje biračko pravo I da je 3. april poslednja prilika.

“3. april je poslednja prilika da jasno I glasno kazemo NE onima Koji su Srbiju pretvorili u starački dom. Da naša deca žive u svojoj zemlji a ne da beže iz nje. MORAMO, Ili ništa”, zaključuje Jovanović.

BONUS VIDEO: Aleksandar Jovanović Ćuta izjava za nova.rs, 12. februar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare