Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanik poslaničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović zatražio je od predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da vodi sednicu poštujući Poslovnik i da se stara o redu na sednici, ocenivši da svojim ponašanjem od parlamenta pravi rijaliti.

Jovanović je Orliću rekao da po članu 108 Poslovnika zbog uvreda i nereda na sednici moče da izrekne mere opomene, da polanicima odzumer reč ili ih udalji sa sednice.

„Zašto sami sebi ne oduzemete reč po tom članu poslovnika, udaljite sebe sa sednice i dovedete nekog ko će da vodi sednicu poštujući Poslovnik“, rekao je Jovanović.

„Zašto ovo radite, gospodine Orliću? Šta vam je cilj – da pravite cirkus od ove Skupštine“, upitao je Jovanović, navodeći da Orlić uskraćuje reč i pravo na repliku ako je neko „pet puta pomenut“ u raspravi.

On je ocenio da je Orlić „odgovoran za sve što se događa“ u parlamentu.

Dok se raspravlja „o najbitnijim zakonima“, vi dozvoljavate da se ovde pravi rijaliti, rekao je Jovanović predsedniku Skupštine

Orlić je Jovanoviću, prekidajući ga i upadajući mu u reč, poručio „da ne zna ni šta je na dnevnom redu“ i da su njegove ocene „vrhunac duhovitosti“, a potom reč dao ministarki pravde Maji Popović.

Jovanovićeva primedba Orliću usledila je nakon što predsednik parlamenta nije regovao na niz ličnih uvreda koje je poslanik grupe „Aleksandar Vučić-zajedno možemo sve“ Marjan Rističević uputio posanicima Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke, Borislavu Novakoviću iz Narodne stranke i još nekolicini poslanika opozicije.

***

BONUS VIDEO – Pravosudni zakoni u skupštini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar