Na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o Kosovu i Metohiji poslanici koalicije "Moramo", Aleksandar Jovanović Ćuta, Đorđe Miketić i Nebojša Zelenović, nisu mogli da sednu na mesta koja su im dodeljenja, jer su na njih seli članovi koalicije "NADA". U razgovoru za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da oni na to nemaju pravo te da se pita da li im je Aleksadnar Vučić naložio da prave skandale.

Jovanović objašnjava da su mesta koja je dodelio Administrativni odbor svim poslaničkim grupama određena još prve sednice.

„Kada smo ušli sada u salu zatekli smo „gospodina Čiču“(Vojislav Mihajlović) i tu njihovu ekipu, Miloša Jovanovića, koji su rekli mi sad sedimo ovde zato što se raspravlja o Kosovu. Na ovoj sednici to pripada nama, pošto je Kosovo tema i zato želimo da sedimo u prvom redu“, prepričava Jovanović.

Kaže da su zato odlučili da stoje i da budu ispred njih tokom sednice.

„Oni su bukvalno zauzeli sva mesta. Ja sam Miloša Jovanovića pitao je li vam to Vučić naredio da pravite ovakve skandale“, kaže Jovanović.

On je ovim povodom reagovao i tražio od predsednika Skupštine Vladimira Orlića da reaguje.

Problem nije rešen, a jedini komentar Orlića bio je: „Pa zar sada kada se raspravlja o Kosovu da se delimo i oko mesta“.

Na pitanje kako mu izgleda sednica kaže da je sve do sada „očekivano“.

„Ne znam na osnovu čega Aleksandar Vučić misli da ćemo mu išta poverovati od onoga što je izneo“, rekao je Jovanović i dodao da će Vučiću postaviti pitane da li je odustao od predloga koji je promovisao kao premijer Vlade a to je podela Kosova i Metohije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare