Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predstavnik Ekološkog ustanka i kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta za Nova.rs kaže da je dananja konstitutivna sednica narodne Skupštine Srbije pokazala da se ništa u parlamentu neće menjati i da poslanici SNS nisu slobodni ljudi, već robovi Aleksandar Vučića.

Jovanović bi trebalo bi da bude predsednik skupštinskog Odbora za ekologiju, a u izjavi za Nova.rs kaže da ne misli da će sa ove pozicije moći mnogo da utiče na situaciju na terenu.

„Nisam se nadao ničemu, ali mi je drago što se to desilo, jer ne znamo gde ćemo pre kad je u pitanju ekologija. To je jedan horor koji se dešava u zemlji, samo iz jednog jedinog razloga, zbog onih koji su došli da nam čerupaju zemlju. Prvo što čemo uraditi jeste da pokrenemo da se što pre izglasa i donese novi zakon na osnovu Narodne inicijative o potpunoj zabrani iskopavanja litijuma. Tu inicijativu je potpialo 40.000 građana. Prošlo ne prošlo, na nama je da to branimo, Ustavom, zakonima, izlaskom na teren“, kaže Ćuta.

Na pitanje da li to može da se uradi preko skupštinskih odbora kaže:

„Ne verujem, oni imaju većinu u svim skupštinskim odborima, imaju većinu u Skupštini, videli ste kako je počela sednica. Odmah na početku galama na izlaganje profesora Vladete Jankovića. Tu se ništa menjati neće. Buka, arlauka, reagovali su isto kao do sad. To nisu slobodni ljudi, to su robovi Aleksandra Vučića. Ja sam ovde da bi radio ono što sam i do sada radio, da dovedem ljude koje niko ne čuje i ne vidi, a kojima se otima zemlja i voda, imovina. Srbija je jedna đavolja klackalica“, rekao je Ćuta za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Milenko Jovanov je ovako opravdao buduće ponašanje naprednjaka u parlamentu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar