Aleksandar Jovanovic Cuta
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto:FoNet/Božana Pavlica

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta demantovao je danas navode da je učestvovao u osnivanju Srpske napredne stranke (SNS) i da je "Vučićev čovek", koji se nekoliko dana šre u medijima i na društvenim mrežama.

„Nikakve dodirne tačke nemam sa bilo kojom strankom, niti sam na bilo koji način učestvovao u osnivanju SNS. Vidim da o tome pričaju po Tviteru, pogotovo sad kada smo najavili mogućnost da u Beogradu osnujemo pokret i predstavimo plan kakav to Beograd želimo“, rekao je Jovanović za list „Danas“.

Prema njegovim rečima, pokret bi trebalo da osnuju ekološke organizacije u Beogradu, a tek treba da procene da li su sposobne za to.

„Mi smo ljudi koji se nikada nisu bavili politikom. Nemamo finansije, odbore, infrastrukturu, niti političko iskustvo. Mi smo grupe ljudi, ekološke organizacije, koje su proteklih godina branile reke, šume, vazduh. Muka nas je naterala na to“, kazao je Jovanović.

On je dodao da je nekoliko dana ranije održan prvi sastanak ekoloških organizacija i da ih je bilo oko 40, a da ideju pokreta podjednako napadaju i vlast i opozicija.

„Šta je izavalo toliki bes? To što smo rekli da sa opozicijom nećemo. Da nećemo sa bilo kojom strankom. Znate kako izgleda borba političkih stranaka na terenu i njihov aktivizam? Tako što dofju peti dan, među nas musave što spavamo u mulju i blatu. Dođu uštirkani, slikaju se pola sata i više ih nema“, istakao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare