Foto:EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK/Vesna Lalić

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, gostujući na RTV Mag pričao je o neophodnoj medicinskoj opremi koja je obezbeđena lekarima i svima u zdravstvu, ali i organizovanom posebnom prevozu od kuće do posla i nazad u vreme vandrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, prenose mediji.

„Rekao sam našim lekarima: Hoću da svi izgledate kao Putin!. Kupili smo im 100 odela, koji su kao skafanderi, kao i kacige sa vizirima. Hoću da svako od njih izgleda maksimalno zaštićeno da nam se ne desi Leskovac, da nam se ne desi Valjevo. U Leskovcu je 50 doktora odvedeno u izolaciju zbog toga što su imali kontakt sa ljudima koji su zaraženi“, rekao je Čučković.

Za potrebe prevoza onih koji rade u Domu zdravlja Obrenovac, obezbeđen je opštinski autobus koji vozi od okolnih sela Obrenovca, pa sve do centra.

„Oni imaju organizovan prevoz da budu dovedeni na svoje radno mesto“ rekao je Čučković za RTV Mag.

Dodao je i da je obezbeđen minibus koji će prevoziti sve pacijente koji moraju na dijalizu, tačnije osobe koje nisu bolesnici koji u ovom trenutku moraju da se prevoze sanitetima.

Foto:EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 

Pre dva dana, predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je moskovsku bolnicu za pacijente sa koronavirusom.

Tokom posete bolnici Komunarka na periferiji Moskve, Putin je pohvalio profesionalizam lekara i rekao da rade „kao sat“.

Putin je nakon sastanka sa direktorom bolnice obukao žuto zaštitno odelo sa maskom – „skafander“ i ušao u deo bolnice gde se nalaze pacijenti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram