Foto: privatna arhiva

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije, održanoj 27. septembra u prostorijama Skupštine opštine Stari grad, članovi ove partije se nisu prdžavali obaveze nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, uprkos činjenici da ih je bilo više od osamdeset u sali.

Fotografija do koje je došao portal Nova.rs, pokazuje da članovi DSS nisu poštovali mere Kriznog štaba, propisane zbog epidemije koronavirusa.

Iako su iz ove stranke u više navrata isticali da je poštovanje mera koje Vlada Srbije propisuje najbolji način da se zaštite od koronavirusa, pojedini članovi stranke očigledno nisu slušali svoje predstavnike, oglušavajući se tako o obavezu nošenja zaštitne maske.

Podsetimo, tog 27. septembra u Skupštini opštine Stari grad je prisustvovalo 83 člana ove stranke, koji su glasali o poverenju lideru DSS Milošu Jovanoviću.

Komentarišući ovaj skup, koji je organizovan krajem septembra, medijski koordinator DSS Uroš Piper ističe da pomenuta sala ima kapacitet da primi 366 osoba, te da nisu prekršene mere obavezne fizičke distance i zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru.

“Zabrana za okupljanje više od trideset ljudi je uvedena pre četiri dana. Članovi Glavnog odbora su držali distancu između sebe, jer smo organizovali skup tako da se ne popunjavaju sva mesta u sali. Istina, nisu svi nosili maske, ali im je rečeno pri izlasku da ne izlaze u grupi”, navodi Piper, dodajući da, ukoliko se na taj način posmatraju stvari, onda su sprone i sednice skupština širom Srbije.

“Svuda se održavaju sednice i svuda prisustvuje preko 30 ljudi. Mi nemamo nijednu zaraženu osobu nakon ovog skupa. Niko nam se nije javio da je dobio koronu”, poručuje Piper, iako činjenica to što se niko nije zarazio ne menja činjenicu da je prekršena mera obaveznog nošenja zaštitne maske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare