Naprednjak u Merošini naplatio papreno ujede pasa

Politika 06. jul. 202112:35 > 12:39
Podeli:
Foto: Shutterstock

Članu Srpske napredne stranke, predsedniku izborne komisije i nekadašnjem opštinskom funkcioneru Saši Radivojeviću u poslednjih godinu dana tri puta je iz budžeta Opštine isplaćen novac za ujed psa lutalice, ukupno 105. 000 dinara. Radivojević kaže da o ujedima ne vodi evidenciju, a u opštini da nije jedini, da i druge u Merošini psi ujedaju više puta i za to dobijaju odštetu, prenose Južne vesti.

Sagovornicima Južnih vesti iz Merošine sumnjivo je što, kako Radivojevića prepoznaju njegovi sugrađani – Sanela iz Gradišta, ima toliki problem sa psima lutalicama.

Da zaista ima problem kaže i sam Radivojević.

Radivojević: Tri puta me ujeo pas. Ima možda godina dana.

Novinarka: Kada poslednji put?

Radivojević: Ne znam tačno, možda 2 meseca otprilike. Ne znam, stvarno, ja ne vodim evidenciju.

Novinarka: Koliki je iznos naknade?

Radivojević: Ne bih uopšte oko toga. Ja sam išao, izvadio dokumentaciju. Ja ne lažiram to. A ko vam je dao moj broj telefona?

Novinarka: Ne mogu da Vam kažem jer je prijava građana bila anonimna.

Radivojević: Dobro, idi kod Đilasa tamo.

Odgovor na neodgovoreno pitanje stiže iz Opštine – Radivojević je svaki put naplatio naknadu, za sada ukupno 105.000 dinara. Kako se navodi u rešenju koje je Uprava Opštine Merošina poslala redakciji Južnih vesti, prvi put ga je pas ujeo u junu prošle godine. Dok je vozio skuter, piše u rešenju, napao ga je čopor pasa lutalica i jedan ga je ujeo iznad skočnog zgloba leve potkolenice.

Drugi ujed desio se u septembru prošle godine, kada je čopor pasa napao njegovog vezanog psa, te ga je jedan od njih ujeo opet za levu potkolenicu dok je pokušavao da ih rastera, navedeno je u rešenju.

U maju ove godine Radivojevića je, stoji u rešenju iz Opštine, ponovo ujeo pas – ovoga puta za desnu potkolenicu, dok je “stajao i čekao prijatelja”.

Predsednik Skupštine Opštine Merošina Marko Marković kaže da je Radivojević svaki put doneo urednu dokumentaciju, ali da nije prvi koji se više puta prijavljuje za naknadu štete za ujed psa lutalice.

„Da ne ispadne da se nešto krije, sve je transparentno. Kad on nama donese zahtev, uverenje iz Zavoda za sudoku medicinu, dokumentaciju iz Doma zdravlja i izveštaj iz policije – mi to ne možemo da odbijemo. Ako ne priznamo zahtev može da nas tuži i onda plaćamo mnogo više. A treba da se malo ispitaju i ovi iz Zavoda za sudsku medicinu, ali skoro da su svima vezane ruke“, objašnjava Marković, a prenose Južne vesti.

Inače, na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, koji su održani 6. juna ove godine u Opštini Merošina, upravo je Radivojević bio predsednik izborne komisije na koga su se drugi učesnici u izborima, koji nisu SNS, žalili i uložili više prigovora. Svi prigovori su odbijeni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar