Ambasadorka Kosova Vljora Čitaku / Foto: Beta / Xinhua/Li Muzi

Potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku, kojoj je blokiran profil na Fejsbuku pre mesec dana, objavila je danas obrazloženje koje joj je poslala kompanija Meta, a u kojem se navodi da ta kompanija ne može da ponovo razmotri odluku o korišćenju njenog naloga jer je prošlo previše vremena.

Iz kompanije Meta su naveli da je Čitaku onemogućeno korišćenje naloga na Fejsbuku jer nisu poštovani „standardi zajednice“, koji inače predstavlju neku vrstu vodiča za to šta je dozvoljeno da se objavljuje na Fejsbuku.

„Ne možemo da preispitamo ovu odluku jer je prošlo previše vremena od kada je onemogućeno korišćenje vašeg naloga“, navode iz kompanije Meta i poručuju Čitaku da poseti stranicu posvećenu „standardima zajednice“ kako bi saznala više o tome koji sve mogu biti razlozi za to da se nekome onemogući korišćenje naloga.

Čitaku je reagovala danas na Tviteru na ovo obrazloženje Mete, tvrdeći da nema osnova da joj se onemogući korišćenje naloga na Fejsbuku i da nikad nije prekršila pravila.

„Možda imam jednu ili dve ideje ko je prijavio moju stranicu, ali ovo je jednostavno smešno“, napisala je Čitaku.

Čitaku je 14. januara objavila da je njen nalog na Fejsbuku blokiran na sedam dana zbog prijave.

„Oni koji su me pratili na društvenim mrežama dobro znaju koliko sam korektna u javnoj komunikaciji. Mogu da pretpostavim ko me je prijavio…iz severnog komšiluka“, napisala je tada Čitaku.

Čitaku je 4. januara, uz vest da će Ðoković učestvovati na Australijan openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće, napisala: „Sve su životinje jednake, samo su neke više jednake od drugih“.

BONUS VIDEO: Fejsbuk slavi rođendan

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar