Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ponavljanje brojanja glasova je završeno, čekamo odluku Vrhovnog suda po žalbama, pa ćemo pristupiti objavljivanju konacnih rezultata, rekao je danas portparol Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valjmir Eljezi.

Kako je preneo Kosovo onlajn pozivajući se na Ljajmi, Eljezi je potvrdio da je ponavljanje brojanja glasova završeno i da sada očekuju odluke Vrhovnog suda po žalbama kandidata.

„Tokom dana završeno je prebrojavanje glasova sa 134 biračka mesta i još sedam na osnovu odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke“, izjavio je Eljezi.

CIK sada očekuje odluke po žalbama Vrhovnog suda, posle čega će pristupiti proglašenju konačnih rezultatata vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara na Kosovu.

„Čekamo odluke Vrhovnog suda u vezi sa žalbama koje su podnete ovoj instituciji. CIK će postupiti u skladu sa odlukama, a zatim pristupiti i potvrđivanju konacnih rezultata“, dodao je Eljezi.

Bivši predsednik Vrhovnog suda Fejzulah Hasani ističe da Vrhovni sud u roku od 48 sati treba da odluci o žalbama i da je dobro što će time biti otklonjenje dileme oko krađe glasova, manipulisanja i falsifikovanja rezultata u korist nekih kandidata za poslanike.

Veliki broj žalbi je u utorak je upućen Vrhovnom sudu, uglavnom kandidatima za poslanik koji su zatražili ponovno brojanje glasova, jer tvrde da je bilo nepravilnosti u brojanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar