Foto:Nova.rs

Centralna izborna komisija je odobrila listu biračkih centara i mesta za izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i dve skupštine opština - Zvečan i Leposavić, koji su zakazani za 23. april, javljaju prištinski mediji.

Kako prenosi KoSSev, nakon više sastanaka u prethodnim danima na kojima se odlagalo donošenje odluke, uz navode da su im potrebne dodatne informacije, Centralna izborna komisija je danas ipak utvrdila broj biračkih mesta i centara.

CIK se za sada nije oglašavao u vezi sa današnjim sastankom, a prištinski mediji javljaju da je utvrđeno da će biti ukupno 19 biračkih centara u ove četiri opštine, od čega 6 redovnih, a 13 alternativnih.

Predlog poslanika LDK Arijanita Eljšanija je usvojen sa osam glasova za i sa jednim uzdržanim. Reč je o višestruko manjem broju biračkih centara u odnosu na prethodne izborne procese.

„Od 44 biračka centra, koji su inače otvarani za izbore 2019. i 2021. pa nadalje, za njih osam je potvrđeno da će se otvoriti. Međutim, na osnovu procene OIK-a i bezbednosnih organa, ustanovljeno je da će biti samo šest na uobičajenim lokacijama i 13 biračkih centara biće alternativni centri ili u kontejnerima“, naglasio je Eljšani.

Na ovom sastanku je takođe odlučeno da se broj biračkih mesta smanji sa 69 na 34, te da broj birača po biračkom mestu poveća sa 750 na 2.000 birača.

BONUS VIDEO: Koji je odgovor Beograda na izbore za sever Kosova?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar