Aleksandar Šapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odbornica u Skupštini Beograda i potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula izjavila je da je sramota vladajuće većine to što su odbili četiri predloga opozicije, a koji se odnose na poboljšanje uslova života za osoba sa invaliditetom, a da su predizborna obećanja o otvaranju vrtića i škola ostala neispunjena.

Ona je u skupštini rekla da se novac za elektromotorne rampe i toalete za osobe sa invaliditetom u poslednjem rebalansu budžeta.

„Sve dok nam decu drugari nose do učionice na spratovima, mislim da je besmisleno da grad ulaže novac u gondole, u jarbole, u pametnu rasvetu i tako dalje. Još jedna interesantna stvar: vrtić u Stepojevcu, opština Lazarevac – početak radova je februar 2022. godine, a rok za završetak jul. Ovo je vrtić dva meseca od završetka radova“, rekla je Šerbula dok je pokazivala slike placa na kojem je trebalo da bude vrtić, ali ga nema.

„Ašov niste zaboli“, poručila je.

U rebalansu budžeta takođe se ne nalazi 26 porodica u Novogradskoj ulici kojima je pomoć obećana.

Šerbula je dodala da u rebalansu nema ni Zvezdare, naselja Veljko Vlahović, odakle deca do najbliže škole putuju četiri kilometra.

„Za svake izbore obaćavate izgradnju osnovne škole u ovom naselju. Ašov niste zaboli, parcelu niste opredelili“, poručila je ona.

Šerbula je upitala i gde je osnovna škola u Mirijevu, koja je, takođe, bila obećavana.

Tijana Šerbula Foto:Stranka Slobode i Pravde

„I da vam kažem, Mirijevu ne treba jedna osnovna škola, Mirijevu su sada već potrebne dve“, dodala je.

U rebalansu budžeta se ne nalazi ni povećanje broja mesta dnevnih boravaka za decu u osnovnim školama, od prvog do četvrtog razreda.

„U rebalansu budžeta vam se ne nalazi ni povećanje broja ličnih pratilaca za decu ometenu u razvoju. Više od 1.000 dece ima potrebu za ličnim pratiocem, a na listi čekanja je sada 300 dece u Beogradu“, podvukla je Šerbula.

BONUS VIDEO Vrtić iz Pećinaca i dalje zatvoren za nepodobnu decu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar