FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Republička izborna komisija je na sednici održanoj u utorak uveče uvažila žalbu i poništila prethodno doneto rešenje da se odbaci lista Grupe građana "Pokret Levijatan - Živim za Srbiju", objavio je Cesid na Tviteru. Nešto kasnije, na sednici je i proglašena 21. po redu izborna lista - "Pokret Levijatan - Živim za Srbiju".

Kako je dodao Cesid, ukupan broj pravno valjanih overenih potpisa predatih uz listu je 10.847.

Izborna lista Grupe građana „Pokret Levijatan-živim za Srbiju“ je dostavila 3.930 pravno valjanih izjava, dok je od nje zaključkom RIK-a od 6. juna bilo traženo da treba da dostavi još najmanje 3.085 pravno valjanih izjava koje podržavaju ovu listu, ali su članovi RIK-a izrazili sumnji da je taj pokret sam prikupio potpise.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta je u obrazloženju odluke sa sednice na kojoj je odbijena lista „Levijatana“, a koja je trajala do nedelje kasno u noć, rekla da ta grupa građana za mesec i po dana nije uspela da sakupi 10.000 potpisa, ali da je za dva dana sakupila 4.000 potpisa podrške.

Međutim, na sednici održanoj u utorak uveče RIK je prihvatio prigovor Levijatana i poništio prethodno rešenje o odbacivanju liste.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare