Ivica Dačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i još neke organizacije zainteresovane da dostave određene predloge koji bi pomogli predstojećem međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima.

Odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije, Dačić je kazao da je u razgovoru sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta (EP) Dejvidom Mekalisterom dogovorio nastavak dijaloga „u najskorije vreme“.

„Predložio sam 1. mart, ali to još nije izvesno jer treba da potvrde iz EP da li im odgovara taj datum. Posle toga bi u narednih desetak dana trebalo da razmotrimo format, teme, učesnike dijaloga, dinamiku“, kazao je Dačić.

Dodao je da za razliku od prethodnog ciklusa dijaloga, u kom su najvećim delom učestvovale parlamentarne stranke, sada nije poznato ko će se odazvati jer jedan deo partija nije prošao izborni cenzus, neke su bojkotovale izbore a neke ne žele da učestvuju u dijalogu kojim posreduju stranci.

„Naši predstavnici su zato u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima EP u smislu tehničkih i političkih pitanja jer da bi bio plodotvoran, dijalog mora biti konkretan“, naveo je predsednik parlamenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar