Rada Trajković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Savetnica ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Rada Trajković objavila je da je danas na beogradskom aerodromu policija zadržala njenu mlađu ćerku pre nego što se ukrcala na let za London.

Ona je u objavi na Tviteru navela da njenoj ćerki „pod pretnjom konfiskacije“ nije bilo dozvoljeno da koristi telefon niti da kontaktira konzularno odeljenje britanske ambasade u Beogradu.

„Puštena je nakon zadržavanja u maloj sobi gde se čekao poziv MUP i BIA o tome da li treba da bude puštena ili ispitana kao ‘bezbednosno-interesantna’ osoba. Privatna građanka koja ne živi u Srbiji i ne bavi se politikom“, navela je predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova.

Podsetimo, Trajković je krajem marta objavila da je njena druga ćerka zadržana na aerodromu pri izlasku iz zemlje, na putu na kongres lekara u regionu.

Rada Trajković je početkom marta, dva dana zaredom, takođe bila zadržana na beogradskom aerodromu.

Od kada je imenovana za savetnicu ministra u kosovskoj Vladi Aljbina Kurtija, koju su prethodno napustili predstavnici Srpske liste zbog spora oko registarskih tablica, Trajković je u decembru prošle godine bila bez obrazloženja dvaput zadržana od strane granične policije na prelazu Merdare – i prilikom ulaska u centralnu Srbiju i prilikom izlaska, više od 20 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar