Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS) upozorio je da je u toku novi i pojačani vid napada na sudije koji se sinhrono odigrava na sednicama Skupštine Srbije i u tabloidnim medijima i ugrožava njihovu bezbednost, saopštila je ta nevladina organizacija.

Kako se ističe, osnivač i član Upravnog odbora CEPRIS sudija Miodrag Majić je u Skupštini proglašen moralnim krivcem za gubitak Kosova, a samo nekoliko dana kasnije je u jednom tabloidnom mediju označen kao budući predsednički kandidat „zapadnih sila“, koje imaju za cilj da „uklone Aleksandra Vučića sa funkcije predsednika Srbije“.

Ovo nije prvi put da je Majić u Skupštini i tabloidima prozvan političkim neprijateljem, protivnikom i domaćim izdajnikom. Međutim, prvi put je ovo učinjeno uz tvrdnju o koordiniranoj inostranoj akciji, koja uključuje i uklanjanje predsednika Srbije, ukazuje CEPRIS.

Majića je, kako se navodi, u istom tekstu predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva doveo u vezu i s kriminalnim aktivnostima, uključujući tu i prisluškivanje predsednika i planom za fizičku likvidaciju njegovog brata, što bi sve zajedno za cilj imalo „preuzimanje vlasti“, a tokom prethodnog vikenda, tvrdnju o nedavno planiranom državnom udaru, koji bi uključivao i uklanjanje predsednika Srbije, iznela je i predsednica Vlade.

Zbog toga CEPRIS apeluje na Visoki savet sudstva da blagovremeno reaguje na ovakve istupe u Skupštini i medijima, a na profesionalne medije da, koliko je to u njihovoj moći, ukažu na opasnost koju ovakvo postupanje nosi za sudije i one koji to u budućnosti žele da postanu.

Bonus video: Sve teži život za demokratiju u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar