Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inflacija neprestano raste, u prodavnicama širom Srbije sve je poskupelo, a cene u skupštinskom restoranu uglavnom miruju. Ipak, neke su u poslednja tri meseca i korigovane. Tako sada poslanici jedu jeftiniji biftek i paradajz sa sirom, a više novca moraju da izdvoje za medaljon od tune.

Cene u restoranu u Skupštini Srbije, u kome se hrane poslanici, drastično su niže u odnosu na veliku većinu ugostiteljskih objekate u Beogradu.

Iako su gotove sve osnovne životne namirnice značajno poskupele, u srpskom parlamentu poskupljenja gotovo i da nema.

Tako se na primer cene salata kreću između 32 i 93,75 dinara. Najeftiniji je sladak kupus, a najviše novca moraju da izdvoje za papriku u pavlaci. Kada je reč o salatama, uvidom u jučerašnju dnevnu kartu, vidi se da je pojeftinio paradajz sa sirom i to za dva dinara. Jedna porcija je početkom avgusta koštala 83 dinara, a sada je 81 dinar.

Kada je reč o roštilju, i tu smo naišli na pojeftinjenje i to za 60 dinara. Tako je biftek na žaru koštao 1.079 dinara, a sada je jedna porcija 1.019. Ostale cene roštilja ostale su iste.

Foto: Privatna arhiva

Porcija punjenog pilećeg filea košta 316 dinara, pljeskavica 224, a bela vešalica 205 dinara.

Nisu se značajno menjale ni cene ribe. Kako se može videti u dnevnoj karti, jedino je poskupeo medaljon od tune i to sa 477 na 605 dinara. Porcija oslića i dalje košta 246 dinara, lignje na žaru 505 dinara, a skuša 463 dinara.

Ne vide se promene ni kada je reč o supama i čorbama, bar ono što se i juče i u avgustu nalazilo na meniju. Porcija bačke supe i sada košta 75 dinara, dok je potaž od brokolija 74 dinara.  Za jagnjeću čorbu posetioci skupštinskog restorana moraju da izdvoje 172 dinara.

Cene kafe bilo gde su neuporedivo skuplje nego u parlamentu. Dovoljno je reći da se dve nes kafe i jedan espreso mogu popiti za oko 140 dinara.

BONUS VIDEO Cene otišle u nebo, krompir i riba na vrhu crne liste zavoda za statistiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare