Foto: Vesna Lalić

Povelja kantona Sarajevo, kojom se proglašavaju počasni građani, dedeljena je predsedniku Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću, a umesto njega na svečanoj sednici kantonalne Skupštine primio ju je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji je dobio isto priznanje.

Svečanost je održana u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“, koja se svake godne organizuje od 2. do 9. maja.

“Povelja Kantona Sarajevo dodeljena je Čedomiru Jovanoviću zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u našoj zemlji i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vera i kultura”, navodi se u obrazloženju.

Sprečen da lično preuzme nagradu, Jovanović je poslao poruku u kojoj izražava žaljenje što nije u prilici da bude sa dragim Sarajevom, poštovanim prijateljima i pre svega dragim ljudima, u danu koji je na toliko načina poseban za njega, saopšteno je iz Skupštine KS.

Jovanović je poručio da je oduvek znao sve patnje Sarajeva, koji je „uvek bio tako divan i otvoren grad“.

Upravo zato je, kako je rekao, „uvek smetao onima bez duha, koji zbog mržnje i zla u sebi nisu mogli podneti tu ljubav koje Sarajevo daje nesebično, čak i onome ko prvi put u njega kroči“.

„Divim se vašoj toleranciji, postojanju, spremnosti da oprostite, budete plemeniti, a u isto vreme ponosni i nepokolebljivi. Možda smo se baš zbog tih osobina Sarajevo i ja uvek savršeno razumeli i osećali patnje kada ih je malo ko drugi oko nas mogao razumeti“, poručio je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar