Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Čedomir Jovanović, lider Liberalno demokratske partije, oglasio se na društvenim mrežama povodom dana obeležavanja žrtava genocida u Srebrenici.

Uz svoje ranije fotografije, na kojima se klanja žrtvama genocida, Čedomir Jovanović je objavio dugačak i potresan status koji prenosimo u celosti.

Foto: Printscreen / Facebook

„Uprkos svemu, svim koronoma i svim njihovim posledicama koje su me sprečile da samo mislima, a ne i prisustvom budem u Potočarima, više nego ikad želim svima da poručim da i danas, uprkos svih 27 godina, dugih kao večnost i dalje postoje samo nema većina, lajave zveri i i mi… Umesto većine da govorimo, svet zveri u pakao da oteramo, svaku majku, ćerku, sestru i suprugu Srebreničkih mučenika od zla da čuvamo, Srbima obraz da vratimo tako sto ćemo o genocidu i grehu počinjenim u naše ime reći istinu, o pojedincima koji su odgovorni, ali i o nama koji smo im dozvolili da postanu naša slika i prilika“; napisao je Čedomir Jovanović.

PROČITAJTE JOPŠ

„Mir i spokoj svakoj kosti pod nišanom u Potočarima, porodici, narodu i prijateljima koji se danas pred njima klanjaju, večno prokletstvo dželatima iz mog naroda, koji su Bošnjake ubijali i nas Srbe za večnost time žigosali, snaga mome narodu da se sa istinom suoči, od sopsrvenog zla oslobodi i tako našoj deci čost obraz ostavi… Odustaćemo Nikad“, zaključio je Čedomir Jovanović.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas će biti obeležena 27. godišnjica genocida nad Bošnjacima koji su srpske snage počinile u julu 1995. godine.

Na komemoraciji ponovo neće biti zvaničnika Srbije, dok je premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio da će u Potočare doći brojna delegacija njegove vlade.

Danas će u Potočarima biti ukopani posmrtni ostaci još 50 identifikovanih srebreničkih žrtava.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana je Salim Mustafić, koji je u julu 1995. imao 16 godina. U Potočarima će danas biti sahranjena još dva maloletnika, koji su u vreme smrti imali 17 godina.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari do sada je ukopana 6.671 žrtva genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone Ujedinjenih nacija“ Srebrenica, dok je na drugim lokacijama, u skladu sa željama porodica, sahranjeno još 250 žrtava. Još se traga za više od 1.000 nestalih Srebreničana.

BONUS VIDEO: Polaganje venaca na Spomenik žrtvama genocida

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare