Čeda ironično Reković: Prinosiš mi vodu kao Kosovka devojka

Politika 18. jun. 202023:45 > 00:08
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Temperatura u poslednjim minutima predizborne kampanje večeras je dostigla vrhunac u emisiji "N1 debata", kada su se sukobili lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović i prva na listi pokreta "1 od 5 miliona" Valentina Reković.

Govoreći o pravosuđu, Valentina Reković je istakla da pravosuđu reformišu svi već 30 godina, a nikako da ga reformišu.

Atmosfera je počela da raste kada je Reković optužila sve aktuelne političare, uključujući i goste u studiju – Jovanovića i lidere Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića i Nove Srbije Velimira Ilića.

„Kao najveći problem vidim da pravosuđe reformišu već 30 godina, pa i ovi ljudi koji sede oko mene, i niko nije reformisao pravosuđe“, rekla je Reković.

Jovanović, koji je prvi bio iziritiran njenom izjavom, poručio joj je da je podržava, ali da „nije najbolje da poslednje minute kampanje govori kako ih gleda 30 godina, a stara je 23“.

Pošto je Reković, nekoliko minuta kasnije ponovila da su njeni večerašnji sagovornici odgovorni za loše stanje u pravosuđu, lider Nove Srbije Velimir Ilić je pokušao da joj objasni.

Nazvavši je „devojčice“ koju „izuzetno ceni i poštuje“, Ilić je rekao da je on u njenim godinama studirao, završio fakultet, postdiplomske, naučio nešto, radio pripravnički, radio kao inženjer, dugo godinama, a onda počeo da se bavim poslovima u praksi.

Lider Nove Srbije je zatim postao direktniji.

„Onda vi dođete kao student, nama koji imamo neki radni staž, koji smo u praksi napravili hiljade stvari u ovoj državi…“, rekao je Ilić.

Na odgovor Rekovićke da ipak nije reformisao pravosuđe, ubrzo se nadovezao Jovanović, koji je povišenim tonom počeo da podseća na nekadašnju predsednicu Vrhovnog kasacionog suda Natu Mesarović, bivšu ministarku pravde Snežanu Malović i svojevremeno tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

Ulazeći u raspravu sa voditeljkom emisije, koju je sve vreme pitao kako žive osobe koje je naveo, obratio se i Valentini Reković.

„A ti ćeš meni da držiš predavanja. Izveo te (Dragan) Đilas na ulicu, a onda te je Željko Mitrović uzeo za ruku i odveo na drugu stranu. Znaš li s kime razgovaraš?“, vikao je Jovanović.

Reković mu je na to mirno odgovorila da uzme vodu i da se smiri, da bi Jovanović završio ironično da nije važno što je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović „izveo nju i Sergeja (Trifunovića) na izbore da prave cirkus“.

Jovanović se, govoreći na drugu temu, ponovo obratio Rekovićki da mu kao „kosovka devojka prinosi vodu koju nije ni tražio“.

„Zato što ste se uzrujali“, zaključila je raspravu Valentina Reković.

Komentari

Vaš komentar