Novinarka ilustracija Foto:Shutterstock

Na leskovačkoj političkoj sceni su se pojavili akteri koji medije doživljavaju kao nasilnik one koje maltretira, po sistemu “Ja ću da te vređam, pretim i svašta pišem o tebi ali ti mora da radiš kako ti ja kažem jer sam ja baja. I imam jednog odbornika”. Koga su, uzgred budi rečeno, dobili i zahvaljujući tim novinarima. Ne ide to tako, gospodo i dame. Ako vam merak da se bavite s politiku, mora nešto i da naučite, što bi rekli Leskovčani, piše urednica portala Jug press, Ljiljana Stojanović, a njen tekst prenosimo u celosti.

Dakle, ni mediji ni novinari nisu dužni da objašnjavaju posledice vaših stavova i postupanja ( tu spadaju i uvredljiva pisanja po društvenim mrežama). Stranke, partije, grupe građana… svi koji bi da se bave politikom, treba da organizuju kurseve sa obukom za komunikacije sa medijima i novinarima. Šta vam teško da to prođete… (I gospodja koja zahteva “objašnjenje” od glavne i odgovorne urednice JUGpressa zašto nismo pratili konferenciju za novinare lokalnog odbora SRCE svakako). Ali, to košta, a i ne prima se na svakog.

Dakle, da bi bolje razumeli, mediji NISU servis političara, čak ni lokalnih koji , što stalno ističete, imaju jednog odbornika zahvaljujući i tim medijam, već ISKLJUČIVO SERVIS GRAĐANA.

Mediji NISU servis nijednog političar, da vam bude jasnije. Mediji nisu dužni da objašnjavaju svoje postupke, obrazloženje imate napred a i sve to piše u zakonu koji samo treba da pročitate. Ako vam nije jasno to što tamo piše, pitajte one koji znaju, može i nekog iz medija, objasniće vam sve. Za džabe, da vas časti.

I, besplatan savet, prestanite da se medijima obraćate sastavima punim nasilne komunikacije i prikrivenih i otvorenih pretnji i da ih verbalno maltretirate, to je zabranjeno i kažnjivo po zakonima i domaćim i stranim i zove se pristisak i ugrožavanje medija i novinara. Sem ako za vas to nije OK jer se tako ponašaju SNS funkcioneri i botovi te stranke.

PROČITAJTE JOŠ

Da li uopšte da postavljamo retoričko pitanje: kako bi ste se tek ponašali prema medijima i novinarima da ste kojim slučajem u vlasti sa tim vašim jednim odbornikom, kada se ovako ponašate dok ste opozicija?

A ako već niste u osnovnoj školi to naučili, nikad nije kasno za edukaciju kako se pišu poslovna pisma, naravno od SRCA.

BONUS VIDEO Ljiljana Stojanović, Jugpress

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar