Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak rekao je nakon poseti Ukrajini da ga iznenadila količina ruske brutalnosti u smislu destrukcije.

„Oni ne osvajaju gradove, oni ih ruše pa osvoje zgaršite. To nema veze sa ratom, video sam Vukovar svojim očima, znam odlično kako izgleda rat, ovo je destrukcija i i uništavanje Ukrajine i ukrajinskog naroda i znao sam od početka. Zna se ko je agresor, a ko je žrtva, Ukrajinci brane svoju zemlju, a napadaju je Putinove zveri, to su zveri koje ubijaju sve pred sobom“, kazao je on.

„Gde god da sam bio je postojao trag vere da postoji trag ljudskosti, ruski okupator nema milost ni prema kome, to ljudi vide. Vidite strah koji nosi odlučnost da se u ruke Rusima ne predaju. Bili smo prvi iz Srbije koji su tražili sastanak sa vlastima, od Kijeva do Harkova nismo sreli nijednog stranca, od granice do Harkova nešto Poljaka i Nemaca“, rekao je Čanak i dodao:

„Na ulazu u Ukrajinu tri pasoša su izdvojena – ruski, beloruski i srpski, i onda su meni, iako sam imao pismo od ambasade, zbog mog delovanja, uzeli otiske svih 10 prstiju, morao da sam budem evidentiran.“

Kaže su u Ukrajini bili iznenađeni što je neko iz Srbije došao i da se stidi domininatne politike u svojoj zemlji.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – MAPA – koliko je okupirana Ukrajina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare