Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je danas sve "proevropske i progresivne političke partije" u Srbiji da podrže uvodjenje sankcija Rusiji.

„Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid“, naveo je Čanak u saopštenju.

Dodao je da su „sve demokratske zemlje Evrope i sveta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu“ i podsetio da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvek nije povukla taj potez.

„Politika ‘dve stolice’, ‘četiri stuba’, ‘i na istok i na zapad’ je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života gradjana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji“, ocenio je Čanak.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, Srbija što pre mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj „pripada istorijski, kulturološki i politički“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare