Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da kao ogromnu grešku glasanje Srbije protiv rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) kojom se od Rusije traži da što pre prekine "privremenu okupaciju" Krima.

Čanak je u saopštenju naveo da se Srbija stavila na stranu zemlje koja je napala drugu zemlju, prekrojila granicu i oduzela deo njene teritorije.

„Šta god ovih dana brujali tabloidi i stranke kojima su (predsednik Rusije Vladimir) Putin i njegova administracija važniji i miliji od sopstvene zemlje, sramota zbog toga na obrazu Srbije je ogromna. Ta sramota je gora i trajnija čak i od posledica koje će ova odluka imati po evropski put naše države“, kazao je Čanak.

On je dodao da ako neko od zvaničnika Srbije misli da će Rusija zbog toga odustati od toga da upotrebi Kosovo, Republiku Srpsku i Crnu Goru kao „žeton za destabilizaciju Zapadnog Balkana – grdno se vara“.

„Greška je tim veća jer Srbija nije bila čak ni uzdržana kao Bosna i Hercegovina i još 16 zemalja koje su izabrale tu opciju. Izabrala je da glasa protiv. Na stranu, za trenutak, što je time uz Iran, Belorusiju i Severnu Koreju stala na stranu Rusije i suprotstavila se najrazvijenijim zemljama Evrope i sveta. I na stranu što ta odluka nimalo ne pomaže da nam mladi ne odlaze na Zapad“, kazao je Čanak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar