Čačak, Milun Todorović
Milun Todorović Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

U Čačku je pokrenuta peticija za smenu gradonačelnika tog grada Miluna Todorovića. Ovu inicijativu je pokrenula Fejsbuk grupa Dnevna doza prosečnog Čačanina.

„Za samo nekoliko sati ju je potpisalo preko 200 građana. Lično ću mu predati peticiju, jer čačanski šerif i kabadahija mora da podnese ostavku zbog tragedije u Ovčar Banji“, stoji u objavi.

Na njegovu smenu i ostavku pozvala je i potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku, Violeta Marković.

„Po ko zna koji put kažem da je bezbednost građana najvažnija. Sve nesreće u Čačku imaju jedan zajednički imenilac, problemi su u zapostavljenoj i neodržavanoj infrastrukturi“, kaže ona za naš portal. Ona je, ujedno, kazala da neko poruči Tomislavu Momiroviću da je postojao znak koji je upućivao na most gde su stradale dve žene, a njih desetoro je lakše i teže povređeno.

PROČITAJTE JOŠ

„Isto to treba javiti i odlazećem gradonačelniku koji je, kako je on rekao, na „divlje“ izgrađen pre pet decenija“, istakla je ona.

Gradonačelnika Miluna Todorovića je svojevremeno kritikovao i njegov stranački kolega i bivši poslanik SNS u Republičkom parlamentu, Bratislav Jugović. On je avgusta, lane rekao da prvi čovek grada pored Morave ne može da sredi ni nekoliko pukotina na lokalnoj saobraćajnici u njegovom mestu – Gornjoj Gorevnici. On bi behaton postavio i na Dom kulture u Čačku, kazao je Jugović za našu televiziju, nakon čega je buknuo rat među naprednjacima.

Gradonačelnik Čačka je poznat i po aferi „Samuraj“ o čemu je izveštavao naš portal. Naime, javnost u Čačku poslednjih nedelja negoduje zbog namere lokalne samouprave da legalizuje ugostiteljski objekat odborniku SNS-a Slavoljubu Piperu koji je izgrađen bez ijedne dozvole. Objekat se nalazi u strogom centru grada i izgrađen je na gradskom građevinskom zemljištu gde je planirana izgradnja javne garaže. Sa druge strane, čelnici grada kažu da se sve radi u skladu sa zakonom.

Njemu zameraju i što još javnost nije upoznata kako je došlo do eksplozije i požara u vojnoj fabrici „Sloboda“. U čačanskom odboru Stranke slobode i pravde pitaju gradonačelnika kako je Milica Dačić došla na mesto direkorke čačanske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

„Po kojim kriterijuma, zato što je rođaka Ostoje Mijailovića. Dobro je da je nisu postavili za hirurga u bolnici. Međutim, ako naprednjaci ostanu na vlasti uskoro će i toga biti“, kažu u SSP.

Inače Čačani su drugi put ukazali poverenje Milunu Todoroviću 2020. godine na lokalnim izborima. Predstavnici opozicije su i prilikom konstitutivne sednice naveli da to ne daje nadu građanima. Naši sugrađani će biti žrtve unutarstranačkih nesuglasica u SNS, što se i prilikom ovog prvog zasedanja desilo, naveo je tada Dragan Bisenić iz GG „Čačak je naš“.

„Tragedija u Jančićima kada su poginula četiri mladića i velika nesreća u Ovčar Banji su kap u prepunoj čaši“, zaključuju predstavnici opozicije.

BONUS VIDEO Čačak legalizuje objekat odborniku SNS-a koji je izgrađen bez ijedne dozvole

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar