Foto: Shutterstock

Milun Todorović izabran je ponovo danas za gradonačelnika Čačka, a njegov zamenik biće Vladan Milić koji je u prethodnom sazivu vršio fukciju pomoćnika gradonačelnika za društvene delatnosti. Za Todorovića su glasala 63 odbornika, a troje je bilo protiv. Skupštinsku većinu u čačanskom gradskom parlamentu čini koalicija oko SNS sa 54 i SPS - JS sa 9 odborničkih mandata.

On je poručio kolegama da želi da odgovorno i savesno obavljaju svoje funkcije, te da predstavnici gradske vlasti uvek moraju biti uz narod. Imamo velike planove i brojne investicije su pred nama, kazao je novi-stari gradonačelnik Čačka. Na zasedanju gradskog parlamenta izabrani su i Članovi Gradskog veća.

PROČITAJTE JOŠ...

Novi večnici će biti Radovan Jovanović, Spomenka Šipetić, Milorad Jevđović, Slavica Dragutinović, Nemanja Trnavac, Dragomir Šipetić, Biljana Kočović, Vladimir Ristović, Milan Lukić, Dragan Filipović i Miloš Papić.

Funkciju predsednika Skupštine obavljaće Igor Trifunović SNS, a njegov zamenik biće Aleksandar Maksinović, takođe, iz redova naprednjaka.

Trifunović je danas izglasan sa 52 glasa „za” dok je za Maksimovića glasalo 64 odbornika. Sekretar tog tela biće Miroslav Petković koji je izabran sa 62 glasa. Zanimljivo je da, iako je glasanje bilo tajno, za predsednika Skupštine, najverovatnije, nije glasalo 11 njegovih kolega, budući da vladajuća većina ima 63 odbornika.

Predsedavajući je bio Radmilo Mišović član SNS, proslavljeni košarkaš i najstariji odbornik, koji je rekao da će podneti ostavku na odborničku funkciju nakon završetka skupštinskog zasedanja. On smatra da na njegovo mesto treba da dođe neko mlađi, po mogućstvu žena, ali će, kako je rekao, pomoći ukoliko zatreba.

Nova vladajuća većina u novom mandatu će imati 63 odbornika (SNS 54 i SPS – JS 9). U opoziciji će ostati Nova srbija sa 5, POKS sa 4, GG “Čačak je naš“ sa 2 i Stranka Rusa Srbije sa jednim mandatom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare