Cacak koronavirus
Dragan Bisenić Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Čačak je naš" će na prvoj sledećoj sednici Skupštine zahtevati podnošenje izveštaja od strane Radnog tima  o dosadašnjem toku epidemije u našem gradu sa posebnim osvrtom na procente smrtnosti i testiranja, izjavio je odbornik te grupacije u čačanskom gradskom parlamentu i dugodgodišnji zdravstveni radnik, Dragan Bisenić.

On je podsetio da je u prethodnom periodu  veliki broj lica iz Čačka izgubio bitku sa koronavirusom, pa smatra da javnosti treba predstaviti realnu sliku.

„Svedoci smo da je tokom epidemije, a po izveštajima predstavnika lokalnog Radnog tima, čak oko 40 do 50% umrlih iz Čačka od posledica zaraze kovidom 19. Za sada nemamo razloga za sumnju, ali videćemo kakve će nam podatke predočiti na skupštinsko zasedanju. Na osnovu toga, tek ćemo doneti zaključke“, rekao je Bisenić.

Prema njegovoj oceni, situacija sa koronavirusom se trenutno stabilizovala, ali kako je istakao, novo pogoršanje se očekuje sa početkom školske godine i jeseni.

„Međutim, ovo je pravi momenat da se ZZJZ i epidemiolozi vrate svom osnovnom zadatku koji je bio propušten u drugom talasu. To je striktno praćenje kontakata i kontrola poštovanja izolacije pozitivnih slučajeva. Sve to je bilo prepušteno stihiji zbog velikog broja zaraženih u poslednja dva meseca, ali sada kad su ti brojevi niski nema opravdanja da se tome ne pristupi na način kako se to inače radi u drugim državama“, zaključio je Bisenić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar