Foto: Medija centar Beograd

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da je pokazatelj da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nema "ni strategiju, niti pojma" kako da rukovodi poljoprivredom, to što su doneli niz, kako smatra, štetnih mera u doba epidemije korona virusa i što nisu pomogli zemljoradnicima koji su pretrpeli štetu.

„Zastarelost mašina koje, nije retkost, služe zemljoradnike i po četiri decenije, posledica su uništenja domaće traktorske industrije, koja je nekada služila na ponos našoj zemlji“, rekao je Bulatović prilikom posete vojvodjanskom selu Aradac u blizini Zrenjanina, a saopštio je SSP.

Kazao je da „odavno više nije tajna“ da subvencije na nove mašine, ali i pravo zakupa kvalitetne državne zemlje imaju samo članovi vladajuće stranke i njima bliski ljudi.

„Otvoreno dele zemlju i sredstva poput plena onima koji za njih glasaju, dok za obične paore ne preostaje nikakva pomoć države“, dodao je on.

Ministarstvo za poljoprivredu, kao ni ministarstvo za brigu o selu, ne vide problem u tome što je otkupna cena žita najpre nedefinisana a zatim izuzetno niska, kao što ne mare ni za to kako će paori obezbediti setveni materijal koji je ponovo poskupeo, naveo je Bulatović.

„Poslednji u nizu nerazumnih uslova o dobijanju premija na kravlje mleko po kome stočar mora imati 100 litara mleka dnevno, što se u proseku dobija od najmanje osam krava, kao i zabrinjavajuće niska otkupna cena stočnih grla, samo su neke od kardinalnih grešaka koje ministarstvo poljoprivrede pravi, jer zatirući male stočare zatire čitavu poljoprivredu“, naglasio je Bulatović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar