Podeli
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić definitivno je postao zvezda društvenih mreža. Nakon što je na Instagramu objavio rat mafiji, sada se obratio svima koji žele da uče nemački jezik.

Naime, Vučič je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” objavio video snimak, na kojem se na samom početku čuje kako nemačka kancelarka priča na nemačkom jeziku, dok on sa osmehom gleda u knjigu ispred sebe, a potom namešta frizuru.

Zatim se Vučič obraća rečima:

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Angelu Merkel su svi slušali u Evropi s pažnjom, i ja naravno. Ali ovoga puta sam iskoristio, i to je valjda jedinstven slučaj, da sam uspeo da iskoristim njen govor za sopstvene potrebe, odnosno učio sam nemački. I naučio sam nekoliko važnih izraza koje se tiču borbe protiv koronavirusa. Tako da bih svim početnicima, kao što sam ja, preporučio da koriste njene reči, njene fraze, i tako će dobro da savladaju i sve ono novo što dolazi u nemačkom jeziku”, rekao je Vučić, a onda se upravo na nemačkom zahvalio na pažnji.

I Saša Radulović iz Pokreta Dosta je bilo, reagovao je na Vučićev nemački, te napisao:

Inače, na početku snimka, Merkel je rekla, “da Nemačka nije nemoćna protiv koronavirusa, te da će ponašanje ljudi odlučiti kako će se situacija sa virusom dalje odvijati”.

Vučićeva “preporuka” od koga i kako učiti nemački jezik, naišla je na brojne komentare na društvenim mrežama, pa su tako pojedini upitali “šta je s učenjem ruskog u ranu zoru”.

“I ovaj će da bega za Nemačku”,

“Poslednji put kad je pričao strani jezik, tačnije kineski, dobili smo virus. Sad priča nemački…”,

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

“Angela III, za 3 razred srednje škole,… Obavezna literatura!”,

“Ovaj sve luđi i luđi”, “Kuku lele. Vučić šajzen”,

“Nisam znao da su Nemačkoj potrebni i pravnici…hoće biti odliv ili cirkulacija?”,

“Ako je ovaj naučio nemački, ja sam naučila kineski…”,

“Predsednik uči nemački, časove ruskog ima rano ujutru, kad uči kineski to ne želim da znam, upisao je višu trenersku, uveče čita knjige o genocidu od 600 strana… Zašto mu neko ne kaže da treba da prestane da glumi genija, kad to očigledno nije? Ćuti i (k)radi, jasno nam je sve”, samo su neki od komentara građana na pomenuti video snimak.

Prema pisanju pojedinih medija, Vučić je još 2013. godine kada je bio prvi potpredsednik Vlade, učio nemački jezik, a s obzirom na to da je u najnovijem video snimku na Instagramu rekao da je početnik, čini se da mu učenje jezika baš i ne ide od ruke.

Podsetimo, Vučić je za medije govorio da aktivno uči ruski jezik, dok je, kako je svojevremeno izjavio, za učenje kineskog jezika “mator”, ali je na kineskom progovorio uoči posete najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Komentari

Vaš komentar