Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su priprema budžeta za 2023. godinu, rešavanje energetske krize, završetak ustavne reforme i stalne nestabilnosti i napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji obeležili 100 dana rada Vlade Srbije.

Brnabić je, novinarima u Lebanu, rekla da će osnovna poruka za ovu godinu biti da će 2023. godina biti teška i izazovna i da je zato važno da ministri budu što više na terenu sa ljudima i da i čuju, a građani da vide „svoje ministre“.

Govoreći o izazovima pred kojima se Vlada našla, premijerka je kazala da zna da će neko reći da bužet nije najveći uspeh, ali je naglasila da je to ono od čega zavisi dalji rast i razvoj Srbije, kao i životni standard i koliko ima investicija.

Važno je kakav je bužet i da je razvojni uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo i mi i svet, rekla je Brnabić i naglsila da je to bužet koji omogućava rast standarda gađana, rast penzija …

Druga velika celina je energetika, odnosno to kako smo se suočili sa svetskom energetskom krizom, rekla je Brnabić i naglasila da je to ono čemu se vlada jako posvetila.

„Treća velika celina je vladavina prava i privođenje procesa ustavnih reformi koje smo i juče zakljčili usvajanjem čitavig niza pravosudnih zakona, a četvrta je stalna nestabilnost, stalne provokacije, napadi na Srbe na KiM i teških 100 dana koje je na sebi izneo predsednik Aleksandar Vučih koji su se svako odrazili na rad vlade“, rekla je ona.

BONUS VIDEO: Navedite ime jednog ministra – teško pitanje za meštane Lebana na 100 dana vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar