Foto: Milica Vučković/FoNet

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je predsednik države Aleksandar Vučić upozoravao u svom govoru u Ujedinjenim nacijama da je moguće i izvesno da do sukoba, kao što je današnji u Banjskoj, može doći na Kosovu i Metohiji.

Ona je u gostovanju na televiziji Pink ocenila da je za sukob jedini krivac premijer Kosova Aljbin Kurti i da je ovo njegov životni san.

„Pokušaćemo da kao država nađemo najbolje rešenje za Srbe na Kosovu i Metohiji. Situacija u koju nas je doveo Aljbin Kurti i ćutanje međunarodne zajednice je katastrofalno. Ima li Kurti kard blanš da ubija ljude na Kosovu kako mu se hoće“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je dodala da ne zna da li je u ovom trenutku pametno i u državnom interesu da komentariše i govori o dešavanjima na severu Kosova i Metohije.

„Krv albanskog policajca je na rukama Kurtija“

Brnabić je ocenila da je krv albanskog policajca koji je poginuo u sukobu na Kosovu i Mentohiji na rukama premijere Kosova Aljbina Kurtija i da nije njegove politike ni taj čovek ne bi bio mrtav.

Ona je navela i da je veliki deo odgovornosti na međunarodnoj zajednici.

„Ni albanski životi Kurtiju nisu važni. Ovako nešto moglo je da se desi bilo kog dana, u bilo koje doba. Niko od nas odavde ne može da zamisli kako je Srbima na severu Kosova, oni trpe stalno sistemsko ponižavanje i teror“, rekla je Brnabićeva na televiziji Pink.

***

BONUS VIDEO: Kolona policijskih džipova i oklopnih vozila ušla u Banjsku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare