Ana Brnabić i Miroslav Aleksić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/Vesna Lalić/Nova.rs

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na Tviteru na navode poslanika NS Miroslava Aleksića, koji je na Tviteru napisao da je od sinoć kristalno jasno zašto Aleksandar Vučić nije hteo da Skupština usvoji rezoluciju koja bi podrazumevala da nema priznanja KiM i članstva u UN: "Sve je prihvatio".

„Sve je prihvatio, sada aneks po aneks do konačne realizacije ovog sporazuma. Šta bi tek bilo da se nije zakleo na Ustavu i Jevanđelju“, naveo je Aleksić.

Brnabić je navela da „zaista treba imati ogromnu dozu političke korektnosti i vaspitanja da se pristojno odgovori na beskonačne gluposti opozicije“.

„(Ona) ne može da se pomiri sa tim da Aleksandar Vučić i dalje bije bitku za KiM, koju su oni predali još 2004/8/10/11, a on se ne predaje“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti održali su juče sastanak u Briselu, gde su se saglasili da prihvataju evropski predlog za Kosova. Obe strane su se prihvatile da više neće menjati odredbe sporazuma, zbog čega je EU javno objavila dokument. Reakcije su brojne – opozicija nema dilemu da je u pitanju priznanje nezavisnosti Kosova, dok strani mediji koriste termin „de facto“ priznanje Kosova.

BONUS VIDEO Sastanak Beograd i Prištine u Briselu: Da li je juče zapravo bio dan koji sve menja ili pak naprotiv? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar