Oliver Varhelj i Ana Brnabić Foto: Twitter/Aна Брнабић

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se na početku današnje posete Briselu sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem sa kojim je razgovarala o značaju referenduma o promeni Ustava Srbije i o nastavku reformi u oblasti vladavine prava.

Brnabić je o sastanku pisala na svom Tviter nalogu:

„Na početku današnje posete Briselu, razgovarala sam sa evropskim komesarom za proširenje Oliver Varheljijem, o značaju referenduma o promeni Ustava Srbije i o nastavku reformi u oblasti vladavine prava. Hvala komesaru Varheljiju na podršci procesu evropskih integracija Srbije“.

Predsednica Vlade Srbije danas boravi u Briselu, gde će učestvovati na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija i razgovarati sa brojnim zvaničnicima Unije.

Brnabić će se sastati sa najvišim predstavnicima EU, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka će odvojeno razgovarati i sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, evropskim komesarima za proširenje i pravosuđe Varhejijem i Didijeom Rejndersom, potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i predsednikom spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Uz Brnabić, u delegaciji Srbije biće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, navodi se.

Ranije je najavljeno da će na šestom sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija biti razmotreni proces pristupanja i odnosi Unije i Srbije i razmenjena mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Brnabić je prošle nedelje najavila da će sa predstavnicima EU u Briselu razgovarati i o odluci Prištine da zabrani održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije na teritoriji Kosova. Brnabić je rekla da će predstavnicima EU ukazati na „velike političke posledice“ te odluke Prištine.

Bonus video: Žaklina Tatalović u klinču sa Anom Brnabić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar