Foto: Screenshot/TV Pink

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će sutra zasedati Krizni štab za suzbijanje širenja virusa korona i da će, najverovatnije, biti donete nove mere zbog povećanja broja zaraženih.

Gostujući u emsiji „Hit tvit“, Brnabić je objasnila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti „targetirane“ na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti „zatvaranja“ kakva su bila u martu i aprilu.

Upitana da li će nove mere podrazumevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove.

„Mi sutra u 10 sati imamo sastanak Kriznog štaba i već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice…“, rekla je Brnabić.

Kaže da će mere biti „targetirane“ na mesto koje je „problem“, te dodala da je jedan od gradova i Beograd, gde je zaraženo dve trećine u odnosu na čitav broj zaraženih u zemlji.

Voditeljka je na samom početku emisije upitala premijerku o zdravstvenom stanju njenih kolega iz stranke, posebno Marka Đurića i Maje Gojković koji su u bolnici, kao i da li se uplašila za svoje zdravlje.

„Dobro se osećaju, neki su u kućnoj izolaciji, Marko Đurić je u bolnici, jer je tri dana imao temperaturu kao i Maja Gojković. Ja se nisam uplašila, ako imate prisustvo korone, kao mi, to je zaista neki rizik koji ova profesija nosi sa sobom. Pratim svoju situaciju. Neman nikakve simptome. Ako se išta desi, reagovaću. Testirala sam se jednom kad sam bila u blizni osobe zaražene od korone,“ kazala je premijerka.

Tokom emisije Ana Branbić je rekla da je ona šef Kriznog štaba i da ljudi treba nju da napadaju, a ne doktora Kona.

 

Imamo 260.000 testova

Premijerka Ana Brnabić i doktorka Darija Kisić Tepavčević demantovale su da Srbija nema dovoljno testova za korona virus.

Premijerka je rekla da se ovih dana čuju demanti na više informacija, a kao primer je navela da je u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ušla korona, zatim da Srbija nema testova, kao i da je u Novom Pazaru danas umrlo 12 osoba.

“Testiramo mnogo više nego mnoge zemlje u okruženju…, testiramo četiri puta više od Hrvatske. Ali, rekli smo da nećemo testirati sve kontakte zaraženih, jer to ne radi nijedna zemlja u svetu”, rekla je Brnabić.

 

Izvor: Tanjug / Nova S

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare