Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Braneći nezavisnost, slobodu i interese Srbije, sledimo primere predaka i ispisujemo još jedno poglavlje u slobodarskoj istoriji naše zemlje, poručila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić na obeležavanju Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja u Jajincima.

Premijerka je navela da otvaramo novo poglavlje u kome je Srbija članica unije evropskih država, za koju kaže da je najveći i najuspešniji mirovni projekat u istoriji čovečanstva, bez obzira na sve izazove sa kojima se suočava.

Istakla je da je Srbija zemlja sa prijateljima i partnerima i na istoku i na zapadu.

„Srbija je zemlja pobednik u oblastima u kojima je kroz istoriju retko pobeđivala – u ekonomiji, broju investicja, stopi nezaposlenosti, tehnologiji, inovacijama, ogromnoj veri u sebe, svolje ljude i voju budućnost“, rekla je Brnabić koja je predvodila državnu komemorativnu svečanost u Spomen-parku Jajinci. Premijerka je naglasila da nastavljamo samouvereno da čuvamo antifašitičke vrednosti.

„Plamen slobode Srbije nastavlja i nastaviće večno da živi“, navela je Brnabić koja je položila venac na stratište u Jajincima i upisala se u Spomen-knjigu. Poručila je da treba da budemo ponosni na našu istoriju i Srbiju, da baštinimo sećanja na pretke, odbacujući svaki pokušaj revizije istorije.

Komemoraciji su prisustvovli ministri, predstavnici stranih ambsada, SPC i drugih verskih zajednica, a okupljenima se obratio predsednik Udruženja „Jasenovac“ Milinko Čekić, koji je preživeo ustaški logor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar