Volodimir Tolkač, Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je "duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini" i istakla da dve zemlje i dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, saopštila je Vlada.

Brnabić je u razgovoru sa novim ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom razgovarala o aktuelnoj situaciji u toj zemlji i mogućnostima podrške ukrajinskom narodu i izbeglicama koji se nalaze u Srbiji.

„Srbija je opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova i spremna je da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz ove zemlje, koji trenutno borave u Srbiji“, naglasila je Brnabić.

Ambasador Tolkač zahvalio je na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

Tolkač je predstavio je plan oporavka i obnove zemlje i pozvao Srbiju da podrži te aktivnosti.

Brnabić je ponovila da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova i podržava sve napore koji su usmereni na pregovore dve strane i naglasila da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar