Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je danas da će se solidarisati sa predsednikom Privremenog organa grada Beograda Aleksandrom Šapićem i da neće odgovarati na pitanja novinara N1, navodeći da su na toj konferenciji u svojstvu članova vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i da na to imaju pravo.

„Svi imaju jednaka prava, ali ako ste čoveku (Šapiću) izvrnuli njegove reči i preneli ih u različitom kontekstu, kako bi ljudi stekli drugi utisak i on sada rekao da neće da se igra toga, kako to nije korektno? Zbog toga ću se solidarisati sa Šapićem i neću vam (N1) odgovarati na pitanja“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva SNS.

Ona je pričala i o tome da N1 televizija napada porodicu predsednika države Aleksandra Vučića, koji je i član SNS, a da im ipak prisustvo na konferencijama te stranke nikada nije bilo zabranjeno. Navela je da to nije slučaj sa opozicionim političarima, već da oni biraju koga puštaju na svoje konferencije. Na konstataciju novinara N1 da su članovi SNS nosioci vlasti, Brnabić je kratko istakla: „stvar je principa“.

„Šta god da govorite o Vučiću, Šapiću, Vučeviću, meni, pišete laži, prenosite najstrašnije stvari o Vučiću, njegovoj porodici i uvek ste mogli da uđete u prostorije naše stranke. A ovi koje vi podržavate, oni ne puštaju novinare redakcija koje im se ne sviđaju da uđu, ne da ih ne pozovu, nego im ne daju da uđu“, kaže Brnabić.

Novinar N1 na odluku Brnabić da ne odgovara na pitanja tog medija rekao je da time krše Ustav, na šta je Brnabić odgovorila da su oni trenutno na konferenciji u svojstvu članova SNS-a.

Pročitajte još

Prethodno je Šapić pokušao da obrazloži svoju odluku da N1 ne odgovara na pitanja, navodeći da je ta odluka posledica višegodišnjeg kontinuirane zloupotrebe njegovih izjava.

„Nisu preneli tu moju izjavu gde kažem da to što vi obmanjujete narod, širite lažne vesti, neću dozvoliti da radite to u moje ime. Preuzimali su čak vođenje konferencija, rapravljali se sa mnom i sami su smišljali priloge. Nisam više mogao, odlučio sam da ne odgovaram na pitanja jer lažu,falsifikuju i nameštaju moje izjave“, rekao je Šapić.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare