Ana Brnabić Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/

Premijerka Ana Brnabić govori o sankcijama na kojima je protiv Srbije insistirala Hrvatska, a zbog čega je našoj zemlji onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa.

„Ova odluka je sve promenila. Govorila sam da će predsednik biti pod ogromnim pritiskom, danas nakon ove sramotne odluke Evropske unije, Vučić će dati žestok odgovor na sankcije na kojima je insistirala Hrvatska. Najiskrenije mislim da će oni danas videti ko je Aleksandar Vučić. Mislim da do sada nisu videli Vučića, koji ima jake argumente kojima će da im pokaže svu njihovu bruku. To da oni iz paketa sankcija izuzmu neke članice Unije, ali da na eksplicitan zahtev Hrvatske to urade Srbiji. Našoj zemlji izbijaju iz džepa stotine miliona evra“, kazala je Brnabić.

Premijerka dodaje da je to otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske prema Srbiji.

„Sve ono što Evropska unija zamera Rusiji, to su oni juče uradili nama. Predsednik Vučić danas oko 18 časova ima sastanak sa Fon Der Lajen, i šta on može njima, Evropskoj uniji da kaže. U Velikoj Britaniji 250.000 kompanija se ugasilo u prvoj polovini godine, kada imate jednu jaku ekonomiju kao što je Britanija i tako se dešava, a vi to uradite jednoj zemlji kao što je Srbija. Zašto, zato što tražimo da neko nakon 27 godina odgovara za ubice dece“, izjavila je premijerka, a prenose Novosti.

BONUS VIDEO Nema više ruske nafte za nas, mi smo pod sankcijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare