Ana Brnabić i Ahmed Akil el Hatib Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Beogradu, na sastanku sa ministrom turizma Saudijske Arabije Ahmedom Akilom El Hatibom, da dve zemlje dele viziju razvoja zasnovanu na ulaganju u obrazovanje, inovacije i IT sektor i da je ona dobra osnova za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa.

Brnabić je rekla da je Srbija, zahvaljujući ulaganjima u IT sektor, prepoznata kao zemlja velikih potencijala u toj oblasti i dobra destinacija za investicije, saopštila je vlada.

Ministar El Hatib je preneo Brnabić pozdrave kralja Salman bin Abdulaziz al-Sauda i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda i nastojanje Saudijske Arabije za unapređenje ekonomskih odnosa i političkog dijaloga, navodi se.

Ukazujući da je turizam nosilac ekonomskog razvoja Saudijske Arabije, El Hatib je naveo da je u Srbiji prepoznao veliki potencijal za razvoj te privredne grane, i da bi to u budućnosti omogućilo otvaranje novih radnih mesta i ekonomskog razvoja države, piše u saopštenju.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da je poslovna zajednica važan subjekat u razvoju odnosa, a poljoprivredu je, kako se navodi, prepoznao kao jedan od stubova saradnje privrednika dve zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o povećanju trgovinske razmene i o mogućnostima za zajedničke infrastrukturne projekte, dodaje se.

BONUS VIDEO: Brnabić o Fijatu: Ne znam šta radnici traže na ulici, neka dođu na pregovore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar