Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa visokom zvaničnicom Štajerske Barbarom Ajbinger Midel i predstavnicima privredne delegacije te austrijske pokrajine o investicijama i razvoju saradnje.

Ajbinger Midel, ministarka ekonomije, turizma, regiona, nauke i istraživanja Štajerske rekla je da ta pokrajina ima veoma razvijen IT sektor koji Srbiju prepoznaje kao dobrog partnera zbog ubrzanog razvoja na tom polju, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je kazala da je Austrija druga zemlja po zastupljenosti investicija u Srbiji i da je potrebno iskoristiti te potencijale za uspostavljanje čvršće saradnje, navodi se.

Ajbinger Midel je izrazila uverenje da će se saradnja razvijati i u oblasti digitalizacije i zelene tranzicije, koje su prioritetne oblasti za Štajersku, piše u saopštenju.

Brnabić je rekla da Srbija intenzivno radi na razvoju veštačke inteligencije i biotehnologije, i da bi upravo to bile oblasti u kojima je moguće postići uspešnu saradnju, ne samo na državnom nivou, već i kroz saradnju univerziteta i instituta, kroz razmenu iskustava, studenata i stručnih kadrova, navodi se.

Navela je da je zadovoljna činjenicom da postoji interesovanje privrednika iz Štajerske da ulažu na srpskom tržištu, dodajući da postoje veliki potencijali, pre svega kada je u pitanju nauka i IT sektor, dodaje se.

BONUS VIDEO: Vučića dočekao Šolc

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar