Foto: A.K./ATAImages

Premijerka Ana Brnabić je rekla da će se vlast u Srbiji, u predstojećoj grejnoj sezoni, truditi da građani imaju najkvalitetnije moguće grejanje uz najracionalnije moguće trošenje energenata.

Ona je za Televiziju Pink kazala da će se vlast truditi da ne bude restrikcije i da, kako je dodala, grejna sezona bude uobičajna.

Pročitajte još...

Ponovila je da se očekuje da će zima biti izuzetno teška te ocenila da je Srbija, po pitanja energeneta i grejne sezone „najspremnija moguće“.

Kazala je da se svakodnevno prate izveštaji o dnevnim temperaturama i da se šalju lokalnim samoupravama.

Ponovo ja ukazala na neophodnost štednje, te dodala da je i ona juče u zgradi Vlade bila u rolci jer je, kako je dodala, bilo nešto hladnije, a ne uključuju klime.

„Vlada će biti formirana u ustavnim rokovima“

Ana Brnabić je rekla da će nova Vlada Srbije biti formirana u ustavnim rokovima.

Ona je rekla da to što nova Vlada Srbije nije još formirana najviše kritikuju oni koji su govorili, da kako je kazala, „vlada ne znači ništa, da nije ni važna i da su svi ministri pioni i pudlice predsednika Aleksandra Vučića“.

„Pa da li vam je važno formiranje nove vlade ili nije“, zapitala je Brnabić.

Prema njenim rečima, da situacija nije ozbiljna, takvi stavovi opozicionih analitičara i medija bi je zabavljali i bili bi joj smešni.

Rekla je i da aktuelna vlada (u tehničkom mandatu) odgovorno radi na pripremama za zimu i čuvanju nezavisne politike države, te ponovila, bez preciziranja, da će njen budući kabinet biti formiran u ustavnim rokovima.

Komentari

Svi komentari (0)