Ana Brnabic
Ana Brnabić, premijerka Srbije Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen zemljama Zapadnog Balkana veoma značajna u ovom trenutku, posebno zato što će u njenom prisustvu biti potpisan ugovor za izvođenje radova na „autu-putu mira“ Niš-Priština.

Brnabić je u izjavi za Televiziju „Hepi“ istakla da tim činom Srbija daje drugačiju perspektivu za čitav region, pre svega za mlade i ukazala na to da Beograd želi da razgovara o putevima, školama, obrazovanju, a Priština o puškama i oružju, te da dve strane nude potpuno različite perspektive, objavljeno je sajtu Vlade Srbije.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li aktuelni događaji na severu Kosova predstavljaju skupljanje političkih poena u Prištini, istakla da kada nema šta drugo da se ponudi i ukoliko neko nema rezultate onda se pribegava tom načinu za sticanje popularnosti.

Srbija sa druge strane, kako je naglasila, ima mnogo šta da izgubi ukoliko se ugrozi stabilnost, imajući u vidu rezultate koje je ostvarila.

„Imamo rezultate kakve naša zemlja nikada nije imala i zato moramo da zadržimo regionalnu stabilnost, ali imate zemlje u regionu, odnosno političare koji u tom smislu ne mogu odgovorno da pričaju o rezultatima“, ocenila je premijerka.

Brnabić je, komentarišući izjavu Vjose Osmani da Beograd krši Briselski sporazum, rekla da je to suprotno realnosti na terenu i da takva retorika više ne nailazi na razumevanje ni u SAD, ni u Evropskoj uniji.

Ona je prenela da je nedavno u Njujorku najbolji sastanak održala sa podsekretarkom za politička pitanja Stejt departmenta Viktorijom Nuland, koja izuzetno ceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dobro poznaje situaciju na Balkanu.

„Ohrabilo me je to što ona u potpunosti razume šta se dešava, ali je pitanje koliko će to uticati na njihove reakcije na terenu“, zaključila je predsednica Vlade.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar