Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na konferenciji za novinare sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem navela da "apsolutno nije istina da nijedno otvoreno pitanje danas nije rešeno". "Ministar (Branislav) Nedimović je u odelu, elegantniji nego ikada", dodala je.

Pročitajte još...

Predsednik Vlade Crne Gore ocenio je da se njegovom posetom Beogradu „okreće novi list“ u odnosima Srbije i Crne Gore i da je neprirodno da bude bilo kakvog šuma u komunikaciji.

Premijerka Brnabić izrazila je nadu da će današnja poseta predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića biti korak „ka resetovanju“ odnosa dve zemlje.

Sraman doček Krivokapića

Podsetimo, u novembru prošle godine tadašnjeg premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića, dočekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović – u farmerkama.

To je izazvalo čitav niz negativnih reakcija u srpskoj javnosti, koja je ocenila ovkav doček krajnje neprimerenim.

O ovome na sličan način pisali su i crnogorski mediji.

Foto:GOV.ME/S.Matić

Tako “Pobjeda” navela da je ovakav potez Beograda više sramota vlasti u Srbiji, nego što je uspeli pokušaj da se Krivokapić unizi.

“Šta je bila poruka zvaničnog Beograda premijeru Krivokapiću ovakvim gestom, da li je cilj bio da se crnogorski zvaničnik unizi? Efekat je bio sasvim drugačiji: skandal na aerodromu tumači se kao sramota vlasti Republike Srbije koja je takvim gestom pokazala nepoštovanje prema državi Crnoj Gori. Prema protokolu, premijera jedne zemlje treba da dočeka premijer Srbije, ministar spoljnih poslova ili popredsjednik Vlade i nije zabeleženo u novijoj praksi Srbije da je premijera jedne države dočekao ministar poljoprivrede, pogotovo neprikladno odeven”, navodilo se u tekstu Pobjede.

Bivši diplomata Miodrag Lekić rekao je tada za “Vijesti” da bi se način na koji je dočekan premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u Beogradu, teško mogao smatrati primerom dobrih diplomatskih manira.

”Iako su se klasična diplomatska pravila vremenom relativizovala sama slika dočeka crnogorskog premijera u Beogradu od strane ministra poljoprivrede, ujedno potpredsednika Vlade, i to u vidljivo iznošenim džins pantalonama, je prilično interesantna, zapravo toliko neuobičajena, da bismo je teško mogli smatrati primjerom dobrih diplomatskih manira. Pošto u diplomatiji ništa nije slučajno, mogli bi pretpostaviti da je ovaj upadljivo degradirajući tretman Krivokapića bio neki oblik revanša na njegovu optužujuću izjavu s početka mandata da je predsjednik Srbije akter finansijskih malverzacija oko projekata “Beograd na vodi” i to zajedno sa Milom Đukanovićem. Tada se, na zahtjev predsednika (Aleksanadar) Vučića da crnogorski premijer pruži dokaze za dosta tešku javnu optužbu, Krivokapić nije više oglašavao”, naveo je Lekić.

BONUS VIDEO: Na pitanje o spotu protiv Ivanovića premijerka omalovažavala medije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar