Foto: Dragan Mujan/Nova.rs; Tanjug/Tara Radovanović

Na televiziji Pink već nekoliko dana emituje se spot u kom se targetira predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. Sporni video je na društvene mreže najpre podelila premijerka Srbije Ana Brnabić, a zatim ga je preuzela ova režimska televizija.

Uz optužbe da je lider SSP “postao milijarder “zahvaljujući zloupotrebi funkcije”, premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je na svom tviter profilu objavila video spot, a zatim je počelo emitovanje istog na televiziji Pink.

Nakon gostovanja Brnabić u emisiji “Hit tvit”, ovaj video se svakog dana po nekoliko puta emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Foto: Printscreen TW

Iako još nije počela izborna kampanja, vlast je uveliko započela sopstvenu kampanju diskreditacije opozicije i njenih predstavnika.

Pročitajte još...

Podsetimo, ranije je na internetu objavljen još jedan video spot, posvećen lideru SSP, a koji neodoljivo podseća na onaj posvećen kosovskom političaru Oliveru Ivanoviću. Neposredno pre nego što je ubijen. Opskurne spotove nepoznatih autora koji kruže Jutjubom i društvenim mrežama “zavredili” su ne tako davno i vladika Grigorije i Marinika Tepić, ali i još nekoliko članova opozicije, što se tumači kao crtanje mete na čelo.

„Kakav je čovek (zameni ime)?“

Na sličan način je u februaru vladika dizeldorfski i cele Nemačke Grigorije pretvoren u državnog neprijatelja broj jedan. Tada se na Jutjubu pojavio snimak pod nazivom „Kakav je to vladika Grigorije“, u kojem se optužuje za niz najblaže rečeno gnusnih stvari. Na primer, da je tražio da se partijarh srpski Pavle živ sahrani, da deli verni narod na dobar i loš, da ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države. Ovo poslednje možda je i najvažnije, jer je tada vladika u prorežimskim medijima bio često predstavljan kao kandidat opozicije za predsednika. Iako je u nekoliko navrata rekao da ga tako nešto ne zanima i da neće biti predsednički kandidat.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio i spot kojim se targetiraju protivnici vlasti Srpske napredne stranke, koji su okarakterisani kao “plaćenici koji napadaju predsednika Vučića”. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, koja se našla u pomenutom videu, rekla je da je ovakav vid crtanja mete neistomišljenika snimanjem monitranih spotova nije novost i već se pokazao kao poguban.

“Ono što je zanimljivo, jeste to što je spot o Ivanoviću nastao u preiodu kad je on govorio o poslovima ekipe oko Zvonka Veselinovića i raskrinkavao njihove kriminalne kombinacije. Podsetiću vas da sam nedavno na svojim konferencijima za novinare govorila o tome kako je Veselinović preko firme ‘Invictus media’ finansirao kampanju Srpske napredne stranke, da je u bliskim odnosima sa bratom predsednika Srbije Andrejom Vučićem, da su ušli u državni SDPR i da su se danima jako trudili da ovu temu zatrpaju fabrikivanjem novih laži“, rekla je tada Tepić.

BONUS VIDEO Đilas o pregovorima 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare